سفارش تبلیغ
صبا ویژن
  تعداد کل بازدید : 201128

  بازدید امروز : 17

  بازدید دیروز : 10

هیئت حضرت علی اکبر(ع)

 
بهترینِ برادرانت، کسی است که به حق، برای تو بسیار خشم گیرد . [امام علی علیه السلام]
 
نویسنده: حسین قیامتیون ::: دوشنبه 85/11/30::: ساعت 12:52 صبح

                                                                       بسمه تعالی

انقلاب اسلامی، حقیقتی ماندگار

امسال، تلاقی ایام دهه‌ی فجر انقلاب اسلامی با ماه محرم و بزرگداشت این ایام در سالی که به نام پیامبراعظم(ص) مزّین شده است، شرایط ویژه‌ای را برای آغاز بیست و هشتمین سال از عمر پر برکت انقلاب اسلامی رقم زده است. در بین بهره‌گیری‌های مختلفی که از تلاقی مناسبت‌های مذکور می‌توان داشت، به نظر می‌رسد، توجه دوباره به روح و فلسفه‌ی انقلاب اسلامی، بیش از سایر امور ترجیح داشته باشد. رسالت نبی مکرم اسلام(ص) و التزام قلبی و عملی به آن و ضرورت پاسداری از دین خدا، ولو به قیمت از دست دادن جان و تحمل آسیب‌های فراوان در راه آن، موجب شد تا قیام خونین و حیات‌بخش حضرت سیدالشهداء(ع) شکل گیرد و در پی آن، بعد از قریب به چهارده قرن، انقلاب اسلامی در چارچوب‌ همان رسالت نبوی و قیام حسینی و با تکیه بر همان شعارها و آرمان‌ها شکل گیرد.

در این سه رویداد مهم که در طول یکدیگر قرار دارند، یادآوری برخی از ویژگی‌ها و اصول رسالت نبوی(ص) ما را در مراقبت بیشتر نسبت به فلسفه‌ی شکل‌گیری انقلاب اسلامی و فاصله نگرفتن از آن کمک می‌کند. شاید از جمله اصلی‌ترین مطالبی که در این رابطه می‌توان به آن اشاره داشت، این مطلب باشد که حقیقت رسالت و پیام نبوی، چیزی جز"ذکر" نبود. قرآن به عنوان متن پیام آن حضرت(ص)، خود را به این صورت معرفی می‌کند: «و ما هو بقولِ شیطانٍ رجیمٍ فأینََ تَذْهَبونَ إن هُوَ إلَّا ذکرٌ لِلْعالمینَ لمن شاءَ مِنکُم أنْ یستَقیم ـ و این کلام، سخن شیطان رانده شده نیست. پس به کجا می‌روید؟ این(قرآن) فقط تذکری است برای همه‌ی اهل عالم، برای هر یک از شما که بخواهد مستقیم و به دور از کژی و انحراف باشد»(1). بنابر این آیات، محتوای قرآن، از مصدری است که برخلاف شیطان رانده شده، نظر به هدایت انسان‌ها و خیرخواهی برای آن‌ها دارد و نگران از این است که انسان به راه انحراف رود و برای همین، از مخاطبین خود سؤال می‌کند که به کجا می‌روید؟ انقلاب اسلامی نیز با الهام‌گیری از قرآن، دغدغه‌ای جز ارائه‌ی مسیری روشن و صحیح ندارد و انگیزه‌های شیطانی که کمر به گمراهی انسان بسته‌اند را نفی می‌کند. انقلاب اسلامی واکنشی است در قبال انحراف جامعه و نظام حکومتی. انقلاب اسلامی همان سؤال دلسوزانه و خیرخواهانه‌ را از مخاطبین خود مطرح می‌کند که به کجا می‌روید؟ انقلاب اسلامی، داعیه‌ای جز ارائه‌ی مسیر کمال در تمامی شؤون زندگی بشر ندارد و با هر طرح و الگویی که با سعادت انسان، در دنیا و آخرت، مغایرت نداشته باشد، سازگاری دارد.

آن‌چه موجب شده انقلاب اسلامی در تمامی اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی، بدون آن که در داخل مرزهای جغرافیایی محدود شود، هوادار داشته باشد، چیزی جز همان جنبه‌ی تذکری آن نیست. انطباق آرمان‌ها، ارزش‌ها، اصول و باید و نبایدهای انقلاب اسلامی با قرآن کریم موجب شده بدون آن‌که فعالیت ویژه‌ای در جهت صدور انقلاب انجام شود، عملاً پیام انقلاب، جهانی شود و هر انسان طالب کمالی، به راحتی، پیام آن را درک و با آن ارتباط برقرار کند. هم‌چنان که در آیات سوره‌ی تکویر آمد، هر کسی که بخواهد از کژی و انحراف فاصله بگیرد و در مسیر مستقیم قرار گیرد، به استقبال قرآن می‌رود و رسالت نبوی را با آغوش باز می‌پذیرد. انقلاب اسلامی نیز حقیقتی از همین دست است. هواداران، آن کسانی هستند که کژی را در هیچ کدام از شئوون فردی و اجتماعی بر نمی‌تابند. آن‌ها اقتصاد سالم و عدالت محور، سیاستی حکیمانه، عزّت‌مدار و مصلحت‌سنج و فرهنگی تعالی بخش و ابتذال گریز را جویا هستند. به این ترتیب، انقلاب اسلامی حقیقتی ماندگار خواهد بود و مادام که هوادارانی با ویژگی‌های مذکور داشته باشد، زمینه‌ی بهره‌گیری از آن فراهم خواهد بود والاّ این امکان وجود دارد که حتی در ایران اسلامی نیز روزی بیاید که انقلاب اسلامی در غربت باشد و برعکس؛ در جای دیگر با هوادارانی از جنس خودش که انحراف و کژی را بر نمی‌تابند در اوج عزت و شکوه باشد. پس اگر در مسیر تحولات و دستیابی به انواع پیشرفت‌ها و گشودن عرصه‌های نوین، همواره خواهان مسیر صحیح و صراط مستقیم باشیم، از انقلاب اسلامی بهره خواهیم برد و در سایه‌ی وجودش آرام خواهیم گرفت و جامعه‌ی خود را به سوی سعادت ابدی رهنمون خواهیم شد.

 ----------------------------

1.آیات 25 تا 28 سوره‌ی تکویر


 
 
 
 

امکانات

 

مدیر وبلاگ

 

ارتباط با ما

 

خبرنامه