بازدید امروز : 5
بازدید دیروز : 24
زندگی نامه استاد: شحات محمد انور
استاد شحات محمد انور در شهر «متغامر» در استان « دکحلیه » از کشور مصر چشم به جهان گشود.زمانی که استاد در سنین 3 سالگی به سر می برد، پدرخود را از دست داد.آنگاه تعلیم و تربیت وی به دایی ایشان واگذار گردید . محیط قرآنی پیرامون استاد باعث شد که او در سن 3سالگی حفظ قرآن را آغاز کرده و در9سالگی حافظ قرآن شود. استاد وارد دانشگاه الازهر شد و مدت 2سال در آنجا به تحصیل مشغول شد. درهمین زمان از دانشگاه خارج شده ،خود به کار قرائت پرداخت. استاد در اکثر مساجد مشهور مصر همچون: مسجد امام حسین، مسجد حضرت زینب ،مسجد الازهر ،مسجد وفاعی، مسجد سید بدوی و ... به تلاوت قرآن پرداخته است وی هم اکنون در ناحیه «متغامر»مسجدی دارد که متعلق به ایشان می باشد وی در روزهای جمعه در آنجا به تلاوت قرآن می پردازد. از جمله اساتید ایشان می توان استاد مرحوم شیخ«حلمی محمد مصطفی» را نام برد که در واقع معلم و مربی اوست و پایه های اصلی تعالیم قرآنی را به استاد آموخت. ازدیگراساتید وی می توان به شیخ «علی سید احمد الفرغچی» اشاره کرد که استاد، علم تجوید را نزد ایشان آموختند. قرائت حفص و ورش را بر این استاد تلاوت نموده است.پس از ایشان نیز در محضرشیخ «حصنی منصور» در مسائل حفظ و قرائت شاگردی کرده است ایشان مقامات را درمدت دو سال فراگرفته اند و این مقامات همچون «سه گاه»،«نهاوند» ، «حجاز»، «بیات» وغیره را در حد شناخت مهارت دارند.
به عقیده ایشان تلاوت قرآن چیز دیگریست و ربطی به مقامات ندارد ومرتبه بالاتر نسبت به تواشیح دارد. استاد شحات محمد انور در رابطه با اینکه، چرا قاریان قرآن کریم واساتید آن عمدتا ازکشور مصر هستند می گوید: «در مصر دانشگاه الازهر در خدمت قرآن می باشد . در مصر فرد عالم (که هم مرتبه حجت الاسلام در ایران است) لازم است که در حتما حافظ قرآن باشد. محلهایی نیز جهت تعلیم قرآن در تمام استان ها واماکن مصر وجود دارد واین معاهد در کشور مصر بسیار است. حتی ممکن است فردی در این دانشگاهها مدارک بالایی را نیز اخذ نماید. زمانی نیز مشاهده شده است که افراد در سنین بالا وارد این دانشگاهها شده ودر آن به فراگیری علوم قرآنی پر داخته اند».
استاد می گوید: « شرط اساسی برای قاری قرآن شدن حافظ بودن است وبا این شرط در واقع انسان اهلیت قاری بودن رامی یابد در این صورت لازم است از سنین 3 یا 4سالگی به حفظ قرآن پرداخت.گرچه این کار مستلزم ممارست و پشت کار فراوان است ».
همچنین ایشان بر امر ورزش در زمینه تمارین قرآن تاکید می کنند و این توصیه که قاریان قرآن باید از برخی غذاها پرهیز کنند. ایشان به کشورهای زیادی ازجمله کشورهای قطر،ابوظبی، مالدیو،اوگاندا، نیجریه، ایران، و... مسافرت کرده اند. استاد از میان سفرهایش به خاطره ای از کشور نیجریه اشاره می کند: « در واقع انسان،هنگامی که مردمی را می بیند که به خاطر قرآن جمع شده ،حتی با وجودی که زبان عربی نمیدانند ولی با این وجود اشتیاق و علاقه شدید به قرآن دارند ،شدیدا متاثر می شود فی المثل در کشور نیجریه ، با اینکه قرآن را نمی فهمند اما با گفتن الله قاری را تشویق می کنند وبدین وسیله برای قرآن ارزش قائلند... ».
او از اساتید دهه اول چون شیخ رفعت ،مصطفی اسماعیل ،شیخ عبد الباسط ، شیخ علی البنا ومنشاوی بعنوان اساتید برجسته یاد می کند. ایشان از جمله مدرسین معهدالقرائات هستند . استاد شهات انوراز جمله اساتیدی است که به سبب آنکه 2سال در معهد الموسیقی تحصیل کرده است، به مقامات و نغمات به خوبی آشنا و مسلط است.
«بهترین اسلوب در تلاوت قرآن رعایت تقوای الهی است».«استاد شهات انور»
سایر یادداشت ها
[ پـروفـایل | ایــمــیــل | خـــانـــه ]
لینک دوستان
فهرست موضوعی یادداشت ها
خبرنامه